Pomoenrisotto met shiitake

Wat is het heerlijk herfstweer! Hoosbuien afgewisseld met stralende zon. We hebben gewerkt in de tuin van de chreche en een kabouterspeurtocht gedaan in het bos bij de Fraeylemaborg. Deze risotto is ook heerlijk herfstig met paddestoelen en pompoen.

Ingrediƫnten:
4 personen

800 gram flespompoen
1 ui
1 el gember
1 liter groentebouillon
300 gram risottorijst
150 gram shiitake of gemengde paddestoelen
Bosje koriander (of peterselie)
75 gram geraspte parmezaanse kaas
Chilipeper molentje
1-2 el citroensap

Snijd de pompoen in blokjes van 1-2 cm. Snijd de ui klein en bak met de gember en pompoen aan in een beetje olie. Verhit de bouillon en houd warm. Roer de rijst door de pompoen en bak een minuutje goed door. Breng op smaak met zout en peper en schenk lepel voor lepel de bouillon er bij. Als het vocht is opgelost voeg je een nieuwe soeplepel met bouillon toe en laat ongeveer 25 minuten pruttelen tot de rijst gaar is.
Bak ondertussen de paddestoelen (in schijfjes) in een beetje olie. Schep de paddestoelen door de risotto met de parmezaanse kaas, limoensap en de koriander. Serveer met een restje kaas en koriander.

20121007-203342.jpg

20121007-203355.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.