Buurvrouw Erica bracht me een hele zak rabarber uit de tuin van haar vader. Iedereen weet dat ik graag kook en bak dus wordt hier wel eens wat langsgebracht. Natuurlijk in de hoop om later mee te kunnen smullen, maar dat terzijde. Ik had nog nooit een echte rabarber in de hand gehad dus snel op internet naar recepten gezocht. Deze was zeer geslaagd.
Ingrediënten
100 g koude boter, in blokjes
500 g rabarber, in stukjes
75 g donkerbruine basterdsuiker
mespunt gemalen kardemomvruchten
75 g glutenvrije havermout Provena (internet)
3 eetlepels suiker
125 g glutenvrije bloem Doves Farm (internet)
Oven voorverwarmen op 200 °C. Rabarber in ovenschaal leggen en 3 el suiker er door mengen. In kom basterdsuiker, havermout, bloem en kardemom met vingertoppen zo snel mogelijk door blokjes boter wrijven tot kruimelig deeg ontstaat. Kruimeldeeg over rabarber verdelen, voorzichtig aandrukken en tenslotte met vork oppervlak van crumble rul maken. Crumble in ca. 50 min. in midden van oven gaar en goudbruin bakken.