Met dit warme weer heb ik nooit veel zin om uitgebreid te koken. Daarom een eenvoudig noodle gerecht met veel knapperige groente. Klaar in 15 minuten.
Ingrediƫnten:
1 pakje brown rice noodles ( ekoplaza)
Scheutje sesamolie
2 el sesamzaadjes
1 groene paprika in reepjes
4 bladen Chinese kool in reepjes
3 champignons in plakken
1 rode ui in stukken
1/2 prei in ringen
1 lente ui in ringen
1/2 courgette in halve plakjes
1/2 zakje sugar snaps (AH)
1/4 komkommer in reepjes
2 el glutenvrije sojasaus (Tamari via internet)
2 el glutenvrije ketjap (Suzy’s van Ekoplaza)
2 el chilisaus (fair Trade bij AH)
1 el five spice kruiden (toko)
Kook de noodles vijf minuten en spoel af met water, roer door met de olie en sesamzaadjes. Verhit ondertussen een scheutje wokolie in een wok en bak de groente kort op hoog vuur. Kook de sugar snaps in vijf minuten beetgaar.
Voeg de sugar snaps bij de andere groente.
Doe de sojasaus, ketjap en chilisaus en bij en laat even pruttelen met de five spice kruidenmix.
Serveer met de noodles.