Toad-in-the-hole

TOPPER!

Een pad in een gat klinkt niet heel aantrekkelijk maar het plaatje zag er mooi uit. Deze ovenschotel was gemaakt met gewoon meel, dit heb ik vervangen door Schaer mehl. Het is een heerlijk gerecht geworden met lekker knapperig brood er om heen. En dan ook nog simpel te maken. Ik zie allerlei mogelijkheden met andere vullingen. Dit wordt echt een recept dat ik vaker ga maken.

Ingrediënten:
Voor 3 personen

Beslag:
100 gram schaer mehl
2 eieren
200 ml melk
2 el Groninger mosterd (als echte Groningse onmisbaar!)
2 el olijfolie

Vulling:
2 teentjes knoflook
1 ui in achten
100 gram sperziebonen
100 gram maïs uit blik
2 tomaten in stukken
200 gram broccoli
1 tl mosterd
1 el fijngehakte gemengde kruiden (provinciaalse kruiden)
Zout en peper

Doe de bloem in een kom en voeg melk en eieren toe. Klop alles tot een beslag. Voeg de mosterd toe.
Giet de olie in een ovenschaal en verhit 10 minuten in de oven op 200 graden.
Fruit de ui en knoflook in een beetje olie in een pan. Kook de broccoli en sperziebonen 10 minuten en giet af.
Voeg de maïs en tomaten en kruiden toe aan de koekepan. Breng op smaak met peper en zout en voeg de gekookte groente toe.
Neem de ovenschotel met hete olie na 10 minuten uit de oven. Giet het beslag er in. Schep de groente in het midden en bak het gerecht in ongeveer 30 minuten in de oven tot het deeg gerezen en stevig is.

20111126-202935.jpg

20111126-203030.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.