Witloftaart met appelstroop
- Ingrediënten:
1 rol bladerdeeg van DS for you (Jumbo)
5 stronkjes witlof
4 el appelstroop
100 gram schimmelkaas (let goed op of het glutenvrij is!)
1 el rozemarijn fijngehakt
Peper
Verwarm de oven voor op 180 graden. Beleg een taartvorm met het bladerdeeg. Prik het deeg op verschillende plaatsen in met een vork.
Snij de witlof door de helft en verwijder de harde kern, onderkant en buitenste blaadjes. Stoom de witlof met behulp van een stoommandje in 8 minuten gaar. Laat goed uitlekken in een vergiet.
Schik de witlof op het deeg en schenk de stroop erover heen (even in de magnetron verwarmen maakt het schenken makkelijker). Verkruimel de schimmelkaas erover en bestrooi met rozemarijn en versgemalen peper.
Bak de taart in 30 minuten gaar in de oven.