Hemelse blauwe bessen crumble

Op de markt heb ik een halve kilo blauwe bessen gekocht voor 2,50. Vanochtend hebben we al ontbeten met American blueberry pancakes, recept staat ook op de site. Vanavond als toetje een crumble gemaakt. Simpel en snel gemaakt. Nog even genieten in het avondzonnetje voordat volgende week de scholen weer beginnen.
Blau­we bes­sen-ap­pel­crum­ble

INGREDIËNTEN
4 appels friszuur (bijv. fuji), geschild
150 gram blauwe bessen
200 g zelfrijzend glutenvrij bakmeel (Doves farm)
125 g suiker
3 el havermout
1 vanillestokje
175 g boter, koud, in blokjes

ovenschaal (Ø 26 cm), ingevet

BEREIDEN
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de appels in blokjes en verdeel ze samen met de bessen over de ovenschaal. Meng het bakmeel, de suiker en havermout. Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Kneed samen met de boter door het bakmeelmengsel. Wrijf het mengsel tussen je vingers tot kruimels en verdeel deze over het fruit. Bak de crumble in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin. Serveer warm of koud.

20130817-200518.jpg

Een gedachte over “Hemelse blauwe bessen crumble

  1. Inderdaad hemels!
    Dank voor het delen
    Ik kreeg het alleen niet zo kruimelig als op je foto.

    Ik heb ook gezocht naar je pancakes maar ik kan ze niet vinden. Waar kan ik ze vinden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *